2017/05/28

Sahur İçin Boş Hamur Kızartması Tarifi Yapımı


Sahurda Hamur kızartması Yapmak için tarif
Merhabalar Hayırlı Ramazanlar...!
Bu gece sahurda pratik yoldan hamur nasıl yoğrulur ve nasıl kızartılır tarif edeceğiz.
Malum Ramazan ayındayız ve sahurda hamur işi olmazsa olmazlardandır.
Bu nedenlede bizde hamur kızartması yapmak için malzemeleri tarifi nasıl yapıldığını anlatacağız.

Hamur Kızartması İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
maya
tuz-şeker

Hamur Kızartması İçin Hamurun Yoğrulması
Ilık suya mayayı koyun içine 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun maya aktifleşsin.
İçine yumurtayı kırın ve 1 su bardağı kadar un ilave edip üzerine tuzu atın.
Biraz yoğurun sonra hamurun kıvamına göre un ilave edin.
Hamurun üzerini örtün mayalanmaya bırakın.

Hamur Kızartması İçin Hamurun Açılışı ve kızartılışı
Mayası gelmiş kabarmış hamurunuzu un serpilmiş tezgahın üzerine alın.
Hamurun tamamını yarım veya 1 cm kadar kalınlıkta açın.
Açtığınız hamuru bıçak yardımıyla kesip kesip kızgın yağda kızartın.
Hepsi bu kadar... Sahurda peynirle zeytinle veya reçelle yada domatesle yanında hamur kızartması çok lezzetli olur.
Hamurları tek seferde açıp kesip kızartmak pratik yoldan yapma şeklidir.
Ama isterseniz ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elle bastırarak açıpta kızartabilirsiniz ama bu yöntem oyalayıcı olur. Bu nedenle tek seferde açıp kesip kızartmak sahurda hemencecik yapabileceğiniz bir yöntemdir.
Allah tuttuğunuz oruçlarınız kabul ve makbul eylesin...!