2017/05/17

Ispanaklı Erişte Hamuru Yapımı Tarifi


Ispanak suyuyla erişte hamuru nasıl yapılır feridun kunak tarifi
Ispanaklı Erişte Hamuru Malzemeleri
5 bardak su bardağı ile tam buğday unu
3 tane yumurta
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 fincan ıspanak suyu

Ispanaklı Erişte Hamuru Yapılışı
Yoğurma kabına unu koyun.
Ortasını açıp yumurtaların hepsini kırın.
Tuzu ilave edin.
Rondoda çekerek elde ettiğiniz ıspanak suyunuda ilave edip iyice ele yapışmayana kadar yoğurun.
2 saat üzeri bezle kapalı olarak oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen hamurlardan bezeler alıp un ile açın.
Açılan hamuru sac üzerinde çok hafif pişrin.
Daha sonra erişteler kesilmeye hazırdır. Arzu edilen biçimde eriştelerinizi kesiniz.