Erişte Hamuru Sade Yapımı Tarifi
Sade Erişte Hamuru Malzemeleri
5 su bardağı tam buğday unu veya normal un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 fincan su
Sade Erişte Hamuru Yapılışı
Yoğurma kabına unu koyun.
Ortasını açıp yumurtaların hepsini kırın.
Tuzu ilave edin.
Suyunuda ilave edip iyice ele yapışmayana kadar yoğurun.
2 saat üstü kapalı olarak oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen hamurlardan bezeler alıp un ile açın.
Açılan hamuru sac üzerinde hafiften kurutun.
Erişteler hamurları kesilmeye hazırdır.
Erişte hamuru nasıl kesilir?
Saç üzerinde hafiften pişirilen hamurlar 3 parmak kadar enli kesilir.
Kesilen hamurlar kibrit çöpü inceliğinde tekrar kesilir.
Daha sonra temiz bir bez üzerinde tamamen kurumaya bırakılır.
Erişte hamurları nerede nasıl muhafaza edilir?
Tamamen kurumuş vaziyetteki erişte hamurları temiz bir bez torbada muhafaza edilir.
Bu şekilde muhafaza etmekle uzun süre kullanımı sağlanmış olur.