2017/05/17

Pancar Suyu İle Erişte Hamuru Yapımı Tarifi


pancar suyuyla erişte hamuru feridun kunak tarifi
Pancar Suyu İle Erişte Hamuru Malzemeleri
5 su bardağı tam buğday unu
3 yumurta
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 fincan pancar suyu

Pancar Suyu İle Erişte Hamuru Yapılışı
Yoğurma kabına unu koyun.
Ortasını açın yumurtaları kırın.
Tuzu ilave edin.
Pancar suyunu katıp iyice ele yapışmayana kadar yoğurun.
2 saat üstü kapalı oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen hamurlardan bezeler alıp un ile açın.
Açılan hamuru sac üzerinde hafiften kurutun.
Ocakta kurutulan hamurları üst üste koyup 3 parmak eninde kesin.
Kesilen parçaları üst üste koyup 2 mm genişliğinde kesin.
Kesilen erişteler temiz bez üzerine konur kurumaya bırakılır.
Pişirileceği zaman gereken miktar kullanılır.
Kalan erişteler temiz bez torbada saklanır.