2017/05/17

Baş Ağrısına İyi Gelen Ağrı Kesici Kiraz Sirkesi Tarifi


Feridun Kunak Tarifi Baş Ağrısına İyi Gelen Ağrı Kesici Kiraz Sirkesi yapımı yapılışı
Feridun Kunak Tarifi Ağrı Kesici Kirazlı Sirke Malzemeleri
1 kg. olgun kiraz
1 fincan meslisa
1 fincan sarı kantaron
4-5 dal taze nane
1 çay bardağı sirke
1 çorba kaşığı kaya tuzu
4 litre su

Feridun Kunak Tarifi Baş Ağrısına İyi Gelen Ağrı Kesici Kirazlı Sirke Yapılışı
Kirazlar yıkanır ve çöpleriyle çekirdeğiyle birlikte elle sıkarak 5 litrelik cam kavanoza atılır.
İçine melisayı, sarı kantaronu, naneyi, sirkeyi, tuzu ve suyu koyun.
Kavanozdaki malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kavanozun üzerine sirkeyi yaptığınız tarihi yazan kağıt yapıştırın.
Kavanozun ağzını temiz bir bezle kapatın.
Kiraz sirkesini bekleme süresi içinde oldukça sık gidip gelip karıştırın.
Bekleme süresi içinde biraz barlanma olabilir bu durum normaldir. Yok eğer küf olursa yeşil küf, o küflü kısmı alıp atın.
Baş ağrısına iyi gelen ağrı kesici kiraz sirkesi 20 gün sonra hazır olur.

Ağrı Kesici Kiraz Sirkesi Hangi Ağrılara İyi Gelir Faydaları Nelerdir?
Ağrıların her türlüsünde ağrınız olduğu zaman 1 fincan içilir.
Probiyotik özelliği olmasından dolayı bağırsakları çalıştırır.
Sinirleri rahatlatır.
Kiraz sirkesini salatalardada tüketebilirsiniz.