Memet Özerin Sultan Kebabı Tarifi
Memet Özer Sultan Kebabı Hamur Malzemeleri
milföy hamuru
Memet Özer Sultan Kebabı İç Malzemeleri
500 gr. kuşbaşı
1 tane soğan
1 tane havuç
2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı mısır
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase doğranmış domates
2 tane defne yaprağı
3 dal taze kekik
tuz-karabiber-kimyon
bir fiske şeker
1 tane meksika biberi
Memet Özer Sultan Kebabı Sos Malzemeleri
5 tane kuru erik
taze nane
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
Memet Özer Sultan Kebabı Beşamel Sos Malzemesi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
muskat-tuz-karabiber
Memet Özer Sultan Kebabı Üzeri İçin
rendelenmiş kaşar peyniri
Memet Özer Sultan Kebabının Yapımı Tarifi:
Soğanlar doğranır. Havuç doğranır. Kuşbaşı etler önceden ısıtılmış tavada bir miktar sıvıyağ ile karamelize edilir. Biber doğranır. Karamelize edilen etlerin içine kimyon konur 2-3 dakika daha kavrulur ve etler bir kaseye alınır. Boşalan tavaya tereyağını, soğanı, bir parça tuz, bir parça karabiber, bir fiske şeker, havuç ve doğranan biberler konup hepsi terletilir. Daha sonra salça, doğranmış domates, et suyu, defne yaprağı, kekik konur ve kaynayınca kaseye alınan etler kaynayan sosun içine atılır. Ağır ateşte pişirilir. piştikten sonra suyu süzülür ve etlerin içine mısır, bezelye konup karabiber ilave edilir. Diğer tarafta tencereye tereyağ ve un konup kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ilave edilir bir miktar tuz ve biraz rendelenmiş muskat konularak beşamel sos hazırlanır. Bir kasenin içine biraz daha merdaneyler inceltilmiş milföy hamurları yerleştirilir. milföy hamurunun ortasına etli harçtan 1-2 kaşık konur ve milföy hamurunun üzeri uçlarıyla kapatılarak bohça şekli aldırılır. Ters çevrilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur. Üzerine beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar dökülür fırınlanır. Fırınlanan sultan kebabının bıraktığı su bir küçük tencereye alınır. içine kuru eriklerden doğranır bir miktar nişasta konur kıvam elde edilir. hazırlanan sos pişen kebabın üzerine dökülerek servis yapılır.