Memet Özerin Kaplumbağa Kurabiye Yapımı
Memet Özer ile Kaplumbağa Kurabiye Malzemeleri
125 gr. tereyağı
225 gr. un
27 gr. mısır nişastası
25 gr. toz badem
62 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 tane yumurta akı
Memet Özer ile Kaplumbağa Kurabiye Yapılışının Tarifi
tereyağı pudra şekeriyle beraber biraz ovulur.
daha sonra içine un, mısır nişastası, vanilya eklenerek yoğrulur.
kurabiye hamurunun 3 te ikisini kakao ile karıştırılır.
daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi olabilecek küçük toplar yapılıp üzerine bıçakla kare desenler yapılır.
kakaolu hamurdan yapılan gövdeye diğer hamurdan bu defa daha küçük toplar yapılıp kaplumbağanın kafası ve ayakları yapılarak gövdeye birleştirilir.
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.