2017/03/22

Memet Özer Mutfakta Tarifleri Vişneli Tart Yapımı


Memet Özer Mutfakta Tarifleri Vişneli Tart Nasıl Yapılır
Memet Özer Vişneli Tart Malzemeleri
Hamur için:
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 limon kabuğu rendesi
230 gr. yumuşak tereyağı
çeyrek paket vanilya
1 tane yumurta

İç malzemeleri
Çeyrek su bardağı limon suyu
Çeyrek su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
350 fr. vişne
yarım su bardağı şeker

Servis Malzemesi
Vanilyalı dondurma

Vişneli Tart Yapılışı
Vişneler tavaya konur. Hafif suyunu salması beklenir. Üzerine şeker ve nişasta eklenir biraz daha pişirilir. En son biraz limon suyu biraz portakal suyu rendelenir. ve tavanın altında yanan ocak kapatılır.
Vişneler ılımaya bırakıldıktan sonra diğer tarafta hamur yapılmaya başlanır.
Un yoğurma kabına konur. Kabartma tozu konur. Yumurta kırılır. Tereyağı konur. Limon kabuğu rendesi konur. Tart hamuru haline getirilene kadar yoğrulur. Kelepçeli kalıp içini yoğrulan tart hamuruyla döşenir. vişneli karışım hamurun üstüne dökülür. Tart hamurundan ayrılan parçalar küçük küçük vişnelerin üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Servis yapacağınız zaman arzu ederseniz üzerine bir parça vanilyalı dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.