2017/03/22

Memet Özer Dalgalı Kek Yapımı Tarifi


Memet Özer tarifi Dalgalı Kek Yapılışı
Memet Özer Dalgalı Kek Malzemeleri:
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 bağ haşlanmış ıspanak
2 yemek kaşığı kako
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Memet Özer Dalgalı Kek Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Çırpma işinden sonra yağ ve süt konur.
Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve un harmanlanarak sıvı karışıma eklenir ve kek harcı yapılır.
Yapılan kek harcının yarısı ikiye bölünür ve birine kako, diğerine ıspanak konur.
Yuvarlak bir tepsi veya kalıba yağlı kağıt konup üzerine tam orta kısmına 2 kaşık sade kek harcından, 1 kaşık kako kek karışımından, 1 kaşık ıspanaklı kek karışımdan olmak üzere kaşıkla kat kat kek harcı dökülür.
Bütün hamurlar bittiğinde bir çubuk yardımıyla istenilen desen verilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pişirilir.