2017/03/22

Haşlama Mantı Börek Yapımı Memet Özer Tarifi


Memet Özer Tarifi Haşlama Mantı Börek nasıl yapılır
Haşlama Mantı Börek Malzemeleri
4 tane yufka
3 tane havuç
3 tane kabak
400 gr. dana kıyma
1 tane soğan
tuz
zeytinyağı
500 gr. süzme yoğurt
sarımsak
tereyağı
pulbiber
domates salçası
biber salçası
karabiber

Haşlama Mantı Börek Yapılışı:
ilk kat içi için kıymalı harç hazırlanır.
ikinci kat için havuçlu harç hazırlanır.
üçüncü kat için kabaklı harç hazırlanır.
Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir. kıymalı harçtan heryerine gelecek şekilde serpilir.
Üstüne ikinci yufka konur ve bu defa havuçlu harçtan yufkanın her yerine gelecek şekilde serpilir.
En son kat yufka serilir üzerine bu kez kabaklı harç serpilir.
Hepsi güzel bir rulo yapılır. Yapılan rulolar tencereye sığacak büyüklükte kesilir önce yağlı kağıda sonra alüminyum folyoya sarılarak su aldırmadan kaynatılarak içindeki yufka ve diğer amlzemeler haşlanır. haşlanan yufkalar sarılan folyodan ve yağlı kağıttan çıkarılır dilimlenir servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve onunda üzerine domatesli sos dökülüp servis edilir.