2017/03/24

Memet Özer Lavantalı ve Limonlu Kurabiye Yapımı Tarifi


Memet Özer Lavantalı ve Limonlu Kurabiye nasıl yapılır
Lavantalı ve Limonlu Kurabiye Malzemeleri:
2 tane yumurta sarısı
150 gr. tereyağı
100 gr. pudra şekeri
1 çoba kaşığı lavanta
1 tane limon rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
400 gr. un

Lavantalı ve Limonlu Kurabiye Yapılışı:
Bir miktar un, yumurta ve tereyağı iyice karıştırılır. Ardından geri kalan un konur.
Ayrı bir yerde lavanta yağsız kavrulur. Kavrulan lavantalar hamura ilave edilir.
Kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi hamura eklenir.
Hamur iyice yoğrulur ve streç filme konup boru şeklinde rulo yapılarak paketlenir. Derin dondurucuya konup soğuması sağlanır.
Derin dondurucudan soğuyan hamur çıkarılıp bir parmak kalınlığında dilimlenir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimlenen hamurlar konur önceden ısıtılmış 165 derece sıcaklıkta fırında pişirilir.