2017/03/24

Memet Özer Fırında Tavuklu Makarna Yapımı Tarifi


Memet Özer Fırında Tavuklu Makarna nasıl yapılır
Fırında Tavuklu Makarna Malzemeleri:
1 tane soğan,
500 gr. kuşbaşı tavuk göğsü
3 su bardağı kalem makarna
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
4 su bardağı süt
1 paket krema
3 yemek kaşığı tereyağı
taze fesleğen
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 diş rendelenmiş sarımsak
muskat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
tuz ve karabiber

Fırında Tavuklu Makarna Yapılışı:
tavaya yağ konur, kuşbaşı tavuklar tavaya konur üzerine tuz , kimyon ve karabiber atılır Üzerine doğranmış soğanlar ilave edilir biraz kavrulduktan sonra ocak kapatılır ve kekik ilave edilir.
bir başka tencereye tereyağına un konup biraz kavrulur, kavrulan unun üzerine devamlı karıştırarak soğuk süt ilave edilir ve pürüzsüz hale getirilir. Daha sonra krema, muskat, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsaklar konarak hafif beşamel kıvamına gelene kadar pişirilip üzerine makarnalar konur. Bu karışımın içinde makarnalar 5-6 dakika pişirilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konup tekrar karıştırılır. Fırın tepsisine alınır.
Fırın tepsisinine alınan makarnaların üzerine kavrulan tavuklar konduktan sonra en üstüne tekrar rendelenmiş kaşar peyniri konup biraz üstü kapalı daha sonra üstü açık olarak fırında pişirilir.