2017/03/20

Memet Özer ile Mutfakta Kış Sotesi Tarifi


Memet Özer ile Mutfakta Kış Sotesi denenmiş Tarifi
Memet Özer ile Mutfakta Kış Sotesi Malzemeleri:
500 gr. tavuk but kuşbaşı
1 tane kabak
1 tane havuç
1 tane soğan
1 su bardağı arpacık soğanı
mantar
2 yemek kaşığı pekmez
2 tane meksika biberi
3 yemek kaşığı soya sosu
1 tane limon
tavuk suyu
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı pulbiber
yarım portakal suyu
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz-karabiber-zeytinyağı

Memet Özer ile Mutfakta Kış Sotesi Yapılışı:
tavukları yüksek ateşte biraz sıvıyağla beraber tuz karabiber serperek güzel bir altının yanmasını sağlıyoruz.
daha sonra tavaya biraz tereyağı ekliyoruz, sırasıyla soğan, havuç, mantar, meksika biberi, kabakları tavamıza atıp sotelemeye devam ediyoruz.
daha sonra biraz pekmez, biraz portakal suyu, biraz soya sosu, biraz tavuk suyu ekleyip güzelce sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. en son üzerine susam ekleyerek servis yapıyoruz.