2017/03/22

Memet Özer Fıstıklı Saray Köfte Yapımı Tarifi


Memet Özer Fıstıklı Saray Köfte Yapılışı tv
Memet Özer Fıstıklı Saray Köfte Malzemeleri
2 tane yufka
500 gr. kıyma
1 tane rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı irmik
karabiber-tuz-pulbiber
2 dilim ekmek içi
1 kahve fincanı sıvıyağ
yarım su bardağı antep fıstığı
toz antep fıstığı
kekik

Memet Özer Fıstıklı Saray Köfte Yapılışı
Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kekik, pul biber, tuz karabiber, ekmek ve irmikle birlikte iyice yoğrulur.
Yufkanın üzeri yağlanır ve yufkalar dörtgen haline getirilir.
Dörtgen halindeki yufkanın bir kenarına köfte harcından uzunlamasına konur ve yufka rulo yapılır.
rulo haline getirilen içi köfteli yufka önce biraz üzeri yağlanıp sonra bıçakla 4 cm genişliğinde kesilip çöp şişe takılır.
200 derece fırında pişirilir.
Üzerine domates sosu dökülür yoğurt ile servis yapılır.