2017/03/22

Memet Özer Ağır Ateşte Pişmiş Dana Pirzola Yapımı Tarifi


Memet Özer Ağır Ateşte Pişmiş Dana Pirzola Yapılışı tv
Memet Özer Ağır Ateşte Pişmiş Dana Pirzola Malzemeleri:
3 tane dana pirzola

Memet Özer Ağır Ateşte Pişmiş Dana Pirzola Sos malzemesi:
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 tane havuç
1 tane soğan
3 dal kereviz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı worcestershire sos
et suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
zeytin yağı

Memet Özer Ağır Ateşte Pişmiş Dana Pirzola Yapılışı:
pirzolaların her iki tarafı tuz ve karabiber serpilerek lezzetlendirilir.
kızdırılmış döküm tava içinde biraz sıvı yağ içinde her iki tarafı kahverengi hale gelinceye kadar kızartılır.
döküm tavadaki yanmış yağ çöpe dökülür yerine biraz yeni sıvı yağ birazda tereyağ konur ve içine sebzeler ilave edilerek terletilir.
daha sonra salçası konur ve biraz daha kavrulur.
Daha sonra worcestershire sos, soya sosu ve et suyu eklenir.
bir taşım kaynatılır. tavada hazırlanan kaynayan sosun içine kızartılmış etler konur ve fırında ağır ateşte etler kemiklerinde ayrılıncaya kadar pişirilir.
pişen etin suyu süzülür biraz nişasta biraz tereyağı karıştırıp önceden haşlanan bezelyelerle birlikte etin üzerinde servis yapılır.