2017/03/31

Ardanın Mutfağı Şehriyeli Firik Pilavı Yapımı Tarifi


Ardanın Mutfağı Şehriyeli Firik Pilavı nasıl yapılır
Arda Türkmen Şehriyeli Firik Pilavı Malzemeleri
2 avuç tel şehriye
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı firik
yarım  su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
Tuz-Karabiber
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
2 avuç ceviz

Arda Türkmen Şehriyeli Firik Pilavı Yapımı Tarifi
Pilav tenceresine tel şehriyeleri koyun renk alıncaya kadar kavurun.
Şehriyeler renk almaya başlayınca sıvıyağ ve tereyağı ilave edip kavurun.
Yıkanmış firik ve bulguru ilave edip kavurmaya edin. 1-2 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve kuru fesleğeni ekleyip karıştırın.
Sularını ilave edip pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra 2 avuç iri dövülmüş ceviz ilave edin ve kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın.