2017/03/31

Ardanın Mutfağı Ekşili Nohut Yapımı Tarifi


Ardanın Mutfağı Ekşili Nohut nasıl yapılır
Arda Türkmen Ekşili Nohut Malzemeleri
500 gr. haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük soğan
400 gr. dana kuşbaşı
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2.5 su bardağı su
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz-Karabiber

Arda Türkmen Ekşili Nohut Yapılışı
Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın soğanı ilave edip kavurun ardından kuşbaşı etleri ilave edin ve 5 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
Ardından sıcak suyu ilave edin ve tencerenin ağzını kapatıp 30 dakika kaynatın.
Etler pişince nohutları ilave edin. Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak, salçalar, tuz, karabiber, nar ekşisi, limon suyu ve suyu karıştırın ve nohutların üzerine dökün ve karıştırın.
Kısık ateşte 20 dakika pişirin.