2017/03/31

Ardanın Mutfağı Kuru Kayısı İncirli Blondi Yapımı Tarifi


Ardanın Mutfağı Kuru Kayısı İncirli Blondi nasıl yapılır
Kuru Kayısı İncirli Blondi Malzemeleri
4 yumurta
2 buçuk su bardağı şeker
300 gr. tereyağı
2 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 tutam tuz
6-7 tane sıcak suda ıslatılmış küp şeklinde kesilmiş kuru incir
6-7 tane küp şeklinde kesilmiş kuru kayısı

Kuru Kayısı İncirli Blondi Yapılışı
karıştırma kabına yumurtalar kırılır ve çırpılır.
Çırpma işlemine devam ederek üzerine şeker ilave edilir ve mayonez kıvamı alınana kadar çırpma işlemine devam edilir.
Üzerine eritilmiş ama sıcak olmayan tereyağı çırpma ilemine devam ederek ilave edilir.
Ayrı bir kasede unu vanilyayı, tuzu konup güzelce harmanlanır.
Harmanlanan kuru malzemeler hazırladığınız sıvı karışımın içine elenerek ilave edilir.
Hamuru dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur dökülür.
Üzerine kuru kayısı ve ıslatılmış kuru incirler rastgele konur ve birazcık parmakla kuru meyvelerin üzerine hamurun içine girmeden bastırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir.