2016/12/12

Nursel'in Evi Güveçte Patlıcan Dolması Tarifi 12 Aralık, 12.12.2016 Pazartesi


Nursel'in Evi Güveçte Patlıcan Dolması
Güveçte Patlıcan Dolması

Güveçte Patlıcan Dolması malzemeleri
1 buçuk kilo topak patlıcanı
4 parça kemik

Güveçte Patlıcan Dolması iç harcı malzemeleri
2 tane kuru soğan
yarım kilo kuzu kıyma
1 tane yeşil biber
2 tane domates
1 su bardağı pirinç
1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz ve karabiber

Güveçte Patlıcan Dolması sos malzemeleri
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
sıvıyağ

Güveçte Patlıcan Dolması yapılışı
Patlıcanların içi oyulur ve tuzlu suda bekleme alınır.
iç harcının yapılışı için kıyma yoğurma kabına alınır, Soğanlar küp küp doğranır kıymaya konur, biberler doğranır kıymaya konur, domatesler küçük küçük doğranıp kıymanın içine konur, sarımsaklar doğranıp kıymaya ilave edilir, pirinç yıkanır kıymanın içine konur, haşlanmış nohutlar kıymaya ilave edilir, biber ve domates salçası ilave edilir, baharatları ilave edilir, sıvıyağıda konduktan sonra harç iyice yoğrulur, patlıcanlar bu karışımla doldurulur.
Güvecin en altına parça kemikler konur. Kemiğin üzerine patlıcanlar dizilir. üzerine su dökülür. Dolmaların altını kapatmaya yakın sosu yapılıp kaynamakta olan dolmaların üzerine dökülür daha sonra ocak söndürülür.