2016/12/12

Nursel'in Evi Yüksük Çorbası Tarifi 12 Aralık, 12.12.2016 Pazartesi


Nursel'in Evi Yüksük Çorbası Tarifi 12 Aralık, 12.12.2016 Pazartesi
Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası malzemeleri
yarım kilo kuzu kuşbaşı
3 parça kemik
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tereyağ

Yüksük Çorbası hamur malzemeleri
3 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
2 su bardağı un
biraz tuz
aldığı kadar su

Yüksük Çorbası sos malzemesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yüksük Çorbası hamurunun yapılışı
hamur yoğurma kabına un, unun üzerine yumurta kırılır, irmik, tuz, su konup hamur yoğrulur.
Hamur  un serpilerek açılır, bir yüzük yardımıyla kesilip kesilip bir kenara alınır.
Artan hamurun içine bir parça tereyağ konup yuvarlanır bıçakla kesilir bu bölüm tereyağında kavrulur.
Bir tencerede kemikler haşlanır süzülür (Kemikler alınmadanda yapılabilir), tencerede kaynayan kemiğin suyuna yüzük ile kesilen hamurlarve haşlanmış nohut konur 1-2 taşım kaynatılır ve kaynamakta olan çobanın üzerine salça ve sıvıyağ ile hazırlanan sos dökülür pişen çorba ocaktan alınır.
Ocaktan alınan çorbanın içine tereğında kavrulan hamur kıkırdakları konur servise hazır hale getirilir.