2016/12/10

Nursel'in Evi Etli Karabuğdaylı Pilav Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma


Nursel'in Evi Etli Karabuğdaylı Pilav yapımı 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma
Etli Karabuğdaylı Pilav

Etli Karabuğdaylı Pilav malzemeleri
yarım kilo kuzu kuşbaşı
2 buçuk su bardağı karabuğday
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kuş üzümü
1 buçuk su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı çiğ badem
100 gram keçi peyniri

Etli Karabuğdaylı Pilavı haşlama malzemeleri
3 buçuk su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağ

Etli Karabuğdaylı Pilav yapılışı
Kuzu kuşbaşı etleri kavurmayla yemek yapımına başlayın.
Sırasıyla küp küp doğradığınız soğanları, rendelenen havuçları, dilimlenen sarımsakları atıp sotelemeye devam edin. Kuşüzümü, haşlanmış bezelyeleri, tuz ekleyip 2 yada 3 dakika sonra ocaktan alın.
İncikleri haşlayın. Karabuğdayları yıkayın, et suyuna zerdeçal ve tereyağ ekleyip kaynatın.
Kelepçeli fırın kabınıza haşlayıp süzdüğünüz karabuğdayları üzerine çiğ badem, etli iç harcı (biraz sulu olacak şekilde) ve keçi peyniri rendeleyerek önceden ısıttılan 180 derece fırında 15 dakika pişirin.