2016/12/10

Nursel'in Evi Bostan Patlıcanda Misket Köfte Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma


Nursel'in Evi Bostan Patlıcanda Misket Köfte yapılışı 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma
Bostan Patlıcanda Misket Köfte malzemeleri
6 tane bostan patlıcanı

Bostan Patlıcanda Misket Köfte iç harcı malzemeleri
2 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
2 tane patates
2 tane havuç

Köfte malzemeleri
700 gram dana kıyma
4 diş sarımsak
5 yemek kaşığı galeta unu
tuz ve karabiber

Bostan Patlıcanda Misket Köfte sos malzemeleri
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su

Bostan Patlıcanda Misket Köfte Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun, enlemesine ikiye kesin ortasını boşaltın tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin. Patlıcanların içinden çıkan parçalarıda küp küp doğrayın.
Köfte için ; kıyma , dövülmüş sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Küp doğranmış patatesleri küp doğranmış havuçları, kırmızı ve yeşil biberleri, patlıcan içlerini, misket köfteleri yağda kızartın.
Çanak şeklindeki patlıcanları biraz yumuşaması için fırına koyun.
Sosumuz için; tavaya biber ve domates salçası biraz tereyağı ve su ekleyip pişirin.
Fırın kabına patlıcanları alın içlerini kızarttığınız malzeme ile doldurun. Sosunuzu üzerine ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.