2016/12/10

Nursel'in Evi Manisa Kebabı Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma


Nursel'in Evi Manisa Kebabı yapımı 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma
Manisa Kebabı Malzemeleri:
1 kilo kuzu kuşbaşı
250 gram arpacık soğanı
3 tane kırmızı biber
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı tereyağ
biraz sıvı yağ
tuz
karabiber ve kekik

Manisa Kebabının hamur malzemesi
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
aldığı kadar un

Manisa Kebabı yapılacak kalıbı yağlamak için
yarım paket margarin

Manisa Kebabı Yapılışı
2 kaşık tereyağında kuzu kuşbaşı etleri soteleyin.
Sırasıyla arpacık soğanları, küp küp doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
Sotelediğimiz etleri soğuması için kenara alın. Tuz, kekik, karabiber ile lezzetlendirin.
Hamuru için; unumuzu havuz şeklinde açalım, yoğurt, su, sıvıyağ ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurunuzu dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın.
Kelepçeli kalıbı margarinle yağlayın, dolmalık fıstıkları kalıbın tabanına ve duvarlarına yapıştırın. Hamurunuzu kalıba yerleştirin( malzemeler içine konduğunda üzeri kapanacak şekilde). Et sotenizi koyun ve hamurla üzerini kapatın. Hafif sıvıyağ sürün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin.