2018/08/30

Göğsü Yumuşatmaya Adaçayı Kürü Formülü

  Hiç yorum yok

Göğsü Yumuşatmak için Adaçayı
Özellikle kış aylarında hava koşulları nedeni ile göğsümüzde bir doluluk hisseder nefes almakta zorlanırız. Bazımızda ise kuru bir öksürük meydana gelir ve buda son derece rahatsızlık vericidir.
Bitki bilimi uzmanları göğsü yumuşatmak ve rahatlama sağlamak için adaçayını bakın nasıl öneriyor ve nasıl kullanılıyor hazırlanıyor...

Göğsü Yumuşatmaya Adaçayının Hazırlanması ve Kullanımı
Adaçayı demleme yöntemiyle hazırlanır. Demleme yöntemi şöyledir:
1 tatlı kaşığı dolusu adaçayından 1 su bardağı dolusu kaynar suya konup 2 dakika kaynatılır. Daha sonra üzeri örtülüp 10 dakika demlendirilir ve süzülerek günde en fazla 2-3 bardak içilir. (eğer taze adaçayı bitkisi kullanılacaksa demleme süresi 4-5 dakika olmalıdır).

Kuru adaçayı bitki çayı demleme usullerinden biride şöyledir:
1 litre kaynayan suya yarım avuç adaçayı yaprağı ve çiçeğinin karışımından atılır. yemeklerden sonra 1 fincan içilir.

Adaçayının halk arasındaki diğer isimleri
1- meryemiye
2- dişotu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder