2018/08/30

Bademcik İltihabına Adaçayı Kürü Formülü

  Hiç yorum yok

Bademcik İltihabı İçin Adaçayı
Çekilmez bir ağrısı olan bademcik iltihabı aynı zamanda yutkunma sırasında verdiği acıda bir o kadar çekilmez bir hal almaktadır.
Uzmanlar bademcik iltihabı için özellikle bitki bilimi uzmanları adaçayını öneriyor.
Bademcik iltihabına karşı adaçayı nasıl demleniyor hazırlanıyor ve kullanılıyor görelim...

Bademcik İltihabına Adaçayının Hazırlanması ve Kullanımı
Adaçayı demleme yöntemiyle hazırlanır. Demleme yöntemi şöyledir:
1 tatlı kaşığı dolusu adaçayından 1 su bardağı dolusu kaynar suya konup 2 dakika kaynatılır. Daha sonra üzeri örtülüp 10 dakika demlendirilir ve süzülerek günde en fazla 2-3 bardak içilir. (eğer taze adaçayı bitkisi kullanılacaksa demleme süresi 4-5 dakika olmalıdır).

Kuru adaçayı bitki çayı demleme usullerinden biride şöyledir:
1 litre kaynayan suya yarım avuç adaçayı yaprağı ve çiçeğinin karışımından atılır. yemeklerden sonra 1 fincan içilir.

Adaçayının halk arasındaki diğer isimleri
1- meryemiye
2- dişotu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder