2018/04/22

Mantarlı Kuşbaşı Hindili Bohça Böreğinin Yapımı Tarifi

  Hiç yorum yok

Mantarlı Kuşbaşı Hindili Bohça Böreği Tarifi Yapılışı
6 Kişilik Mantarlı Kuşbaşı Hindili Bohça Böreği Tarifi Yapılışı
15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan ve 30-40 dakika gibi sürede pişen süper lezzette bir tane daha kolay basit bir hamur işi olan börek tarifi daha...
Malzemeleri kolay bulunabilen hemen hemen her ev hanımının bulacabileceği malzemelerle yapılan Misafirleriniz Kuşbaşı Hindili Bohça Böreğinin tarifini sizden isteyecekler. Ayrıca bu böreği yapıp buzluğa kaldırıp ilköğretim çağındaki çocuklarınızın beslenme listesinde hamur işi günü olduğunda da çıkarıp beslenmelerine koyabilirsiniz.
Sözü uzatmadan tarifi vermeye başlayalım.

Mantarlı Kuşbaşı Hindili Bohça Böreğinin İç Malzemeleri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tane (1 baş) kuru soğan
200 gram kuşbaşı hindi eti
1 tane kabak
250 gram mantar
9-10 tane taze yeşil fasülye
Yarım bağ maydonoz
Tuz ve karabiber

Mantarlı Kuşbaşı Hindili Bohça Böreğinin Hamur Malzemeleri
3 buçuk su bardağı un
8 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurtanın beyazı
Tuz

Mantarlı Kuşbaşı Hindili Bohça Böreğinin Üst Malzemeleri
Haşlanmış maydonoz sapları
1 yumurtanın sarısı



Mantarlı Kuşbaşı Hindili Bohça Böreği Yapılışı
Mantarlı Kuşbaşılı böreğimizin yapımına hamurundan başlıyoruz.
Hamuru için olan tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun üzerine ya bir nemli bez kapatıp dinlendirin yada streç film kapatıp dinlendirin.
Hamur dinlenirken diğer tarafta iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.
Sebzeleri haşlayın süzün doğrayın bir kaseye alıp hazır edin.
Sıvı yağı kızdırın yemeklik doğranmış soğanları yağda yakmadan pembeleştirin. Kuşbaşı hindi etini ekleyin ve kavurun. İçine haşlanan sebzeleri katın tuzu ve karabiber ilave edip karıştırın sonra ateşten alın.
Sıra böreğin yapılıp şekillendirilmesine geldi.
Hamuru küçük parçalara ayırın unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla 15 cm çapında 1 parmak kalınlığında açın. 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeden ortasına koyup kenarlarını bohça gibi toparlayıp haşlanan maydonoz saplarıyla bağlayın.
 yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pişirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder