2018/03/30

Kuşkonmazlı Börek Yapımı Kuşkonmazlı Börek Nasıl Yapılır

  Hiç yorum yok

kuşkonmazlı böreğin tarifi
6 kişilik için tarifini vereceğimiz kuşkonmazlı böreğin yapımı hem masrafsız yani evde bulunabilen malzemelerle yapılıyor hemde mükemmel bir lezzeti misafirlerinize ikram etmiş oluyorsunuz.
Şimdi kuşkonmazlı böreğin malzemeleri yapımını verelim.
Kuşkonmazlı Böreğin İç Malzemeleri
200 gram dana kıyma
200 gram sucuk
1 marulun yarısı
300 gram kuşkonmaz
3 tane orta boy havuç
1 demet maydonoz
Tuzve karabiber

Kuşkonmazlı Böreğin Hamur Malzemeleri
1 tane yumurta
yarım bardak sıvı yağ (su bardağı)
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Tuz ve kıvamına göre un



Kuşkonmazlı Böreğin Üzerinin Malzemesi
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı su

Kuşkonmazlı Böreğin Yapılışı
Un, yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu yoğurarak yumuşak bir hamur haline getirilir.
Kuşkonmaz az tuzlu suda haşlanır.
Marulun yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılır.
Unlanan zemine hamur yayılır.
Hamurdan ufak bir parça şerit yapmak için ayrılır ve geri kalan hamur dikdörtgen olarak açılır.
Maydonozu, kuşbaşı doğranan sucuk kıymaya karıştırılır.
Açılan hamurun üzerine önce marul sonra kıymalı sucuklu karışım konur ve yayılır.
Tuz ve biber ilave edilir.
Havuç ince ince dilimlenip kuşkonmaz ile birlikte kıymalı sucuklu karışımın üzerine dizilir.
Hamur rulo haline getirilir ve fırınlanır.
Malzemeleri taşırılmadan kenarlar kapatılır.
Şerit için ayrılan hamurlar şerit şekline getirilip rulo halindeki böreğin çevresine çapraz olarak sarılır.
Rulonun üzerini biraz suyla ıslatılır ve yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirildikten sonra fırının sıcaklığı 170 dereceye düşürülerek biraz daha pişirilir.
Rulo halindeki börek kızarmaya başlarsa üzerini bir folyo ile kapatarak böreğin içi pişene kadar fırında pişirmeye devam edin.
Kuşkonmazlı böreğiniz pişince dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder