2017/09/13

Karpuz Kabuğundan Reçel Nasıl Yapılır Malzemeleri Neler


karpuzun kabuğundan reçel yapılışı
Karpuzun kabuğundan reçel yapılırmı? diye soranlara evet diyoruz ve karpuzun kabuğundan reçel yapılışı tarifini veriyoruz. Biraz zahmetli oluyor ama zahmete değiyor doğrusu...
Karpuz reçeli için hazırlıklara 1 gece öncesinden geçiliyor ama tabi eğer akşamdan hazırlayım derseniz.
Normalde karpuz reçelini gündüz hazırlayım diyenler karpuzun kabuklarının istenilen kıvama gelmesi için 8 saat beklemeleri gerekiyor o yüzden en mantıklı olanı karpuz reçelinin hazırlıklarına akşamdan başlamaktır.

Karpuz Kabuğu Reçeli İçin Gereken Malzeme
Büyük karpuzun sadece 3 diliminin kabukları
su
Karbonat
Karanfil
Limon tuzu
Limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 su bardağı toz şeker

Kapuzun Kabuklarından Reçel Yapılışının Tarifi
3 dilim karpuzun etli kısımlarını yeyin çünki bize lazım olan kabukları ama üzerinde çok azda etli kısmı kalırsa o kadarı önemli değil.
Karpuzu dilimlemeden önce güzelce yıkamanızı öneririz.
Kapuzun kabuklarının en dış yeşil kısmını bal kabağı gibi soyun.
Küçük küçük doğrayın.
Ayrı bir kapta karbonatı su ile eriyene kadar karıştırın.
Karbonatlı suyu karpuz kabuklarının üzerine dökün ve sabaha kadar bekletin. (Gündüz yapıyorsanız reçelinizi bu şekilde 8 saat bekletin)
Daha sonra karpuz kabuklarının suyunu süzün ve tekrar iyice yıkayın.
Yıkadığınız karpuz kabuklarını bir tencereye alıp kabukların üzerini geçecek kadar su ilave edip tap 2 dakika kaynatın. (2 dakikayı kesinlikle geçmemeli, azda olmamalıdır)
2 dakika kaynayan karpuz kabuklarının suyunu süzün.
600 ml su, limon kabuğu rendesi, karanfil, toz şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar kadar karıştırın.
İçine karpuz kabuklarını koyun ve rengi hafiften değişene kadar kaynatın.
İçine limonu ve limon tuzunu ilave edin kıvama gelinceye kadar kaynatın.
Kıvama gelince karpuz reçeliniz hazırdır.