2017/09/16

Şeftalili Kekin Tarifi


Şeftalili Kekin Yapılışı
Şeftalili Kekin Hamur Malzemesi
3 tane yumurta
100 gram tereyağ
Sıvıyağ
Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı fındık
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 tane şeftali

Şeftalili Kekin Üzerinin Malzemesi
Dondurma ve taze nane

Şeftalili Kekin Yapılışı
Yumurtalar şekerle beraber beyazlaşana kadar çırpılır
İçine sıvıyağ ve tereyağ konup çırpmaya devam edilir.
Süt ilave edilir çırpmaya devam edilir.
Daha sonra un, çekilmiş fındık vanilya ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır yağlanan kek kalıbına dökülür.
Hamur halindeki kalıpta duran kekin üzeri dilimlenmiş şeftalilerle süslenir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
Pişen kek dondurma ve nane ile süslenerek servis yapılır.