2017/07/03

Yoğurtlu Babukko Tarifi Yapılışı




Yoğurtlu Babukko Yapmak İçin Gereken Malzemeler
Yoğurtlu Babukkonun Hamur Malzemeleri
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 buçuk çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
Sarımsak

Yoğurtlu Babukko Üzerinin Malzemeleri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yoğurtlu Babukkonun Süslenmesi İçin Gereken Malzeme
Kırmızı toz biber
Tereyağ

Yoğurtlu Babukko Tarifi Yapılışı
Öncelikle yaş maya ılık su ile eritilir.
İçine yoğurt, süt, yağ, un, tuz eklenerek sert bir hamur yoğrulur.
Güzelce yoğrulan hamuru yağlanan fırın tepsisine konup elle bastırılarak tepsiye yayılır.
Üzerine sıvıyağ ile yoğurt karışımı sürülür önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Pişen hamur fırından çıktıktan sonra biraz soğuyana kadar beklenir.
Daha sonra üzerinin orta kısmından delmeyecek şekilde oyulur.
Oyulan ekmek parçaları küçük küçük parçalara bölündükten sonra tekrar oyduğunuz yere doldurun.
Üzerine tereyağında yakılan kırmızı toz biber gezdirilir ondan sonra Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve tekrar tereyağında yakılan kırmızı toz biber sosundan dökülüp servis yapılır.