2017/07/27

Lezzeti Garanti Bayburt Lor Dolması Tarifi Yapımı




Bayburt Lor Dolmasının Malzemeleri
Evelik yada pazı

Bayburt Lor Dolmasının İç Harcının Malzemeleri
Bir kase tuzsuz lor peynir
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı kaymak
1 tane soğan
Sıvıyağ
Dargun
Tuz

Bayburt Lor Dolmasını Pişirmek İçin Malzeme
Su

Bayburt Lor Dolmasının Üzeri İçin Malzeme
Tereyağı ve 1 su bardağı su

Bayburt Lor Dolmasının Yapılışı
İlk önce evelik veya pazı yaprakları dolma için haşlanıp hazırlanır.
Diğer tarafta bir tencerede soğanlar kavrulup içine bulgur eklenip birazcık su, darhun ve tuz ilave edilerek iç hazırlanır.
Daha sonra iç harcının sıcağı biraz geçince içine kaymak, tuzsuz lor peynir eklenip el ile küçük köfteler yapılır.
Hazırlanan köfteler yapraklara sarılıp tepsiye dizilir biraz su eklenip fırında pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine erimiş tereyağ gezdirilip servis yapılır.