2017/07/27

Bayburt Süt Böreği, Bayburt Süt Böreği Tarifi Pınar Altuğ


pınar altuğ fox bayburt süt böreğinin yapılışı nasıl yapılır

Bayburt Süt Böreği Hamurunun Malzemeleri
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
Sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un

Bayburt Süt Böreği Açmak İçin Malzeme
Nişasta

Bayburt Süt Böreğinin Süt Şerbeti İçin Malzeme
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker

Bayburt Süt Böreği Ara Malzemesi
Fındık ve Tereyağ

Bayburt Süt Böreğinin Yapılışı Yapımı
Derin bir kaseye yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı, su, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar unu ilave edip güzel bir hamur elde edilir.
Hamurlar cevizden biraz büyük bezelere ayrılır.
Her bir beze un ve nişasta karışımı ile merdane yardımıyla 2 mm kalınlıkta açılır ve 9 kat olarak üst üste konur.
9 kat üst üste konan hamurları iyice açtıktan sonra yağlanmış tepsiye konur ve birazcık yağlanır.
Üstüne fındık atılır.
Daha sonra diğer 9 kat olan hamurda aynı şekilde açılıp üzerine konur bardak yardımıyla tepsideki hamurlar kesilir ama yerinden çıkarılmaz.
Üzerine erimiş tereyağı dökülür ve fırında pişirilir.
Fırından çıkmasına yakın süt şerbeti hazırlanır. Süt ve şeker kaynatılır ve fırından çıkan sıcak tatlının üzerine süt şerbeti sıcakken dökülür.
En üstünü fındık veya sevilen bir başka yemişle süsleyip servis edilir.