2017/06/08

Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesi Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi


Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesi fox,Fox Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesi Tarifi Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri,Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesi Tarifi Pınar Altuğ İle Ramazan Lezzetleri

Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesi Malzemeleri
2 tane yufka
1 su bardağı file Antep fıstığı

Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesinin Köfte Malzemesi
400 gr. tavuk kıyması
500 gr. dana ve kuzu karışık orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
Galeta unu
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesinin Üst Malzemesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Antep fıstığı

Yufkalı Abdül Ziyafe Köftesinin Yapılışı Tarifi
Dana kuzu ve tavuk kıymaları bir kaseye konur önce bir yoğrulur (lezzetleri birbirine geçmesi için).
Karıştırılan kıymaların içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, tatlı biber salçası konup biraz yoğrulur.
Daha sonra içine galeta unu eklenir tekrar yoğrulur rulo olarak şekil verilip streç filme sarılır ve dinlendirmek için dolaba konur.
Köfte buzdolabında dinlenirken diğer tarafta yufka serilir ve bir kenarının bir kısmı katlanır ve katlanan kısmın üzerine file Antep fıstığı konur.
Daha sonra dolapta dinlenen köfte konup büyükçe bir sigara böreği sarar gibi yufka ile sarılır.
2 parmak eninde dilimlenir ve yufkanın sarılı kısımlarından çöp şişlere takılır.
Üzeri yağlanıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilip servis yapılır.