2017/06/08

Terbiyeli Taze Fasülye Çorbası Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi




Terbiyeli Taze Fasülye Çorbası Malzemeleri
250 gr. taze fasülye
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
Tereyağı

Terbiyeli Taze Fasülye Çorbasının Terbiye Malzemesi
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Su

Terbiyeli Taze Fasülye Çorbasının Sos Malzemesi
Tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane

Terbiyeli Taze Fasülye Çorbasının Yapılışı Tarifi
Tencereye tereyağı konup içine soğan konur ve biraz kavrulur.
İçine rendelenmiş havuç eklenir kavurmaya devam edilir.
İçine jülyen kesilmiş (verevine kesilmiş) fasülyeler ilave edilir biraz daha kavrulur ve su eklenip fasülyeler yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.
Diğer tarafta terbiyesi için yumruta sarısı, un, limon suyu, su birlikte karıştırılırp çırpılır.
Hazırlanan terbiye çorbanın içine yavaş yavaş eklenir.
Üzerine yağda yakılmış pul biber ve nane gezdirilerek servis yapılır.