2017/06/05

Patatesli Çökertme Kebabı Yapılışı Arda Türkmen Tarifi


Patatesli Çökertme Kebabı Yapması Basit Pratik Tarif Malzemeleri tv8 Ardanın ramazan mutfağı
Patatesli Çökertme Kebabının İçine Gereken Malzemeler
4 tane kızartmalık orta boy patates
Sıvıyağ
4 tane antrikot et
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt

Patatesli Çökertme Kebabının Sos Malzemesi
2-3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Çökertme Kebabının Sosunun Yapılışı
2 yemek kaşığı sıvıyağ tencereye konur ve içine kabukları soyulmuş rendelenen domates ilave edilir.
İçine salça, tuz, karabiber ve toz şeker ilave edilir birlikte biraz kaynatılır. Sos hazırdır.

Patatesli Çökertme Kebabının Yapımı Tarifi
Patatesler ince ince kibrit çöpü gibi doğranır ve soğuk suyun içine bırakılır.
Suda bekletilen patateslerin suyu süzülür ve güzelce kurulanır.
Tavaya sıvıyağ döküp ateşe konur ve patatesler kızartılır.
Etler 1 parmak kalınlığında uzunlamasına dilimlenir.
Yoğurdun içine sarımsaklar ezilir ve sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
Ocağa geniş bir tava konur tava ısınınca yağ koymadan antrikot etler içine dizilir kızartılır.
Servis tabağının en altına kızaran patatesler konur üztüne sarımsaklı yoğurt dökülür, onun üstüne kızaran etler konup en üste domates sosu dökülür servis yapılır.