2017/06/05

Kavurmalı Kesme Hamur Çorbası Yapımı Arda Türkmen Tarifi


Kavurmalı Kesme Hamur ÇorbasıYapması Basit Pratik Tarif Malzemeleri tv8 Ardanın ramazan mutfağı
Erişte Hamuru Malzemeleri
1 buçuk su bardağı un
1 tutam tuz
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı su

Erişte Hamurunun Yapılışı
Un bir kaseye konur ve ortası açılır.
İçine tuz atılır ve yumurta kırılır.
Hamurun içine suda ilave edilip güzelce yoğrulur.
Kıvama gelen hamur güzelce açılır ve açılan hamur küçük küçük kareler kesilir.
Arzu ederseniz kestiğiniz hamurlara çatalla iz çıkararak değişiklik yapabilirsiniz.
Hafiften uz ile harmanlanırsa birbirine yapışması önlenir.

Kavurmalı Kesme Hamur Çorbası İç Malzemeleri
100 gr. kavurma et
1 tane kuru soğan
2 kaşık zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
6 su bardağı su

Kavurmalı Kesme Hamur Çorbası Yapılışı
Erişte hamurları bir kernarda beklerken diğer tarafta kavurma etler küp küp doğranır.
Bir tencerede yağ içinde soğanlar kavrulur.
Soğanlar yumuşayınca içine salça konup salçanın kokusu uçana kadar karıştırmaya devam edilir.
Kavurmalar tencereye ilave edilir ve kavurmanın kendini bırakana kadar karıştırılır.
Karabiber ve tuz eklenir.
Daha sonra su ilave edilir ve kaynatılır. Kesip kenara konan kesme hamurlar suya ilave edilip hamurlar şişene kadar pişirilir.
En son çorbanın suyundan terbiyeye azar azar konarak terbiyenin soğukluğu giderilir ve çorbaya katılır ve karıştırılır.
Kısık ateşte3-4 dakika kaynatılır servis yapılır.

Kavurmalı Kesme Hamur Çorbasının Terbiyesi İçin Gereken malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu

Kavurmalı Kesme Hamur Çorbasının Terbiyesinin Yapılışı
Geniş bir kaseye yoğurt konur.
Yoğurdun içine un eklenir ve limon suyu ilave edilir.
Hepsi birlikte güzelce karıştırılır.

Not: Terbiye birden çorbanın içine dökülürse yoğurt kesilir o yüzden çorbanın ısısıyla terbiyenin ısısı birbirine eşit hale getirilmelidir.