2017/06/11

Kuşbaşılı Cabada Göveç Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi




Kuşbaşılı Cabada Göveç Malzemeleri
1 buçuk kilo kuşbaşı et
3 tane patates
3 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
6-7 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
kırmızı kapya biber
3 tane domates
tuz - karabiber - salça

Kuşbaşılı Cabada Göveç Tarifi Yapılışı
Etler güvecin içine konup sulanıp suyunu çekmesine yakın güveç ateşten alınır üzerine uzunlamasına iri iri doğranmış soğanlar, sarımsaklar eklenip karıştırılır.
Daha sonra yuvarlak kesilmiş kızarmış patlıcanlar, yuvarlak kesilmiş kızarmış patatesler konur.
En üstü söğüş şeklinde kesilen domatesler ve uzun uzun kesilen biberlerle süslenir.
Sıcak su ile açılan salça üzerine ilave edilir ve yağlı kağıt ile güvecin üzeri kapatılır önceden ısıtılmış fırında pişirilerek servis yapılır.