2017/06/03

Kırmızı Mercimekli Ekşili Arap ÇorbasıYapılışı Kolay Tarif


Kırmızı Mercimekli Ekşili Arap ÇorbasıYapması Basit Pratik Tarif Malzemeleri Fox Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri

Mercimekli Ekşili Arap Çorbasının Malzemeleri
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 tane limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Semizotu

Mercimekli Ekşili Arap Çorbasının Sos Malzemeleri
Sıvıyağ
Nane
Sarımsak

Mercimekli Ekşili Arap Çorbasının Yapılışı
Kırmızı mercimekler ve pirinçler bir tencerede birazcık suyla haşlanır.
Haşlanan mercimeklerin içine önceden haşlanan nohutlar ilave edilir ve birazdaha kaynatılır.
Daha sonra limon suyu eklenir ve haşlanan malzemelerin tamamen piştiğine emin olduktan sonra ocak kapatılır ve doğranmış semiz otları ilave edilir tekrar karıştırılır ve beklemeye alınır.
Diğer tarafta yağın içine ince doğranmış sarımsaklar ve naneler yakılır ve beklemekte olan çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.