Kavurmalı Yaprak Sarması Yapılışı Pınar Altuğ Tarifi Fox
Kavurmalı Yaprak Sarmasının Malzemeleri
500 gr. asma yaprağı
Kavurmalı Yaprak Sarmasının İç Malzemeleri
300 gr. kavurma
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Maydonoz
Taze nane
Tuz - Karabiber
Kavurmalı Yaprak Sarması Üstünün Malzemesi
Tereyağı
Sıvıyağ
Salça
Kavurmalı Yaprak Sarmasının Tarifi Yapılışı
Yapraklardan 2-3 tane tencerenin dibine dizilir.
Bir kasede soğanlar, kavurma, pilavlık bulgur, sarımsak, salçalar, patates, taze nane, tuz, maydonoz, karabiber konup güzelce yoğrulur.
Hazırlanan kavurmalı iç ile yapraklar sarılır ve tencereye dizilir.
Diğer tarafta tereyağı ve sıvıyağda salça yakılır içine su ilave edilip sarılan dolamalrın üzerine gezdirilir.
Üzerine yine yaprak dizilir ve ocakta pişirilir.