2017/06/28

Çok Köpüklü Ayran Ayranın Bol Köpüklü Olması Ne Yapılır


Ayran Yaparken Köpüğünün Çok Olması için Ne Yapılır
Ayranın köpüğünün çok olması, yani çok ve bol köpüğü olan ayran yapmanın püf noktası, ayran nasıl yapılırsa içine neler konursa bol köpüklü olur? sorguları hep olmuştur.
Ayran deyince Susurluk akla gelir, Susurluk deyincede bol köpüklü ayran akla gelir. Şimdi öyle bir tarif vereceğiz ki; büyük bir gururla misafirlerinize bol miktarda köpüğü olan ayranınızı gururla ikram edeceksiniz. Tarifimizde tek kişilik ayran ölçüleri vereceğiz siz kaç kişiye ayran ikram edecekseniz ölçüleri o miktarda artırın.

Köpüğü Bol Ayran Malzemesi (1 kişilik)
1 su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı yoğurt (sağlık açısından evde kendi yaptığınız yoğurt olursa daha güzel olur)
1 yemek kaşığı süt
Tuz

Köpüğü Bol Ayran Yapılışı (1 kişilik)
Bol köpüklü ayran yapımında dikkat edilmesi gereken bir nokta şudur. Malzemeleri çırparken yoğurt dibe çökerse arzu edilen bir ayran olmaz. Bu nedenle yoğurdun dibe çökmesini engelleyin.
Bütün malzemelerin hepsini mikser veya robotla ayranınız köpürene kadar çırpın. 1 dakika ara verin tekrar çırpın. 1 dakika ara verin tekrar çırpın.
Bu sayede yoğurt dibe çökmeden mükemmel bir şekilde köpümüş ağızları sulandıran bir ayran olacaktır.
Not: Tansiyonu olanlar tuz kullanmasınlar.