2017/07/03

Kolay İnecik Yağlaması Yapımı Tarifi


0
Kayserinin en meşhur yiyeceklerinden yaz aylarında en kolay yapılan ve yaz ayı yiyecekleri içinde hafif türden tarif olmaktadır. Yapılışı çok kolay olan tarifimiz öğlen veya akşam yemekleri ağır geliyorsa seçenek olarak düşünebilirsiniz.
Biz tarifimizi 1 kişilik olarak vereceğiz siz ona göre miktarı çoğaltabilirsiniz. Veya 1 kişilik verdiğimiz tarifi çok yiyecek tüketen biri değilseniz 2 kişiye yeterli olacaktır.

İnecik Yağlaması Malzemeleri ( 1 kişilik)
1tane bazlama
1 tane domates
2 tane acı cin biber veya 1 tane tatlı sivri biber (acıyı seviyorsanız cin biber tercih edebilirsiniz çok güzel oluyor)
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
Tuz

İnecik yağlamasının Yapılışı
Bazlamanın üzerine tuz dökün ve sarımsakları sürterek bazlamanın sarımsaklanmasını sağlayın. Sarımsaktan artarsa ince ince kesip bazlamanın içine ara ara sokuşturun.
Üzerine çok küçük küçük doğranmış domatesleri dökün.
Üzerine ince ince doğranmış biberleri dökün.
Hepsini bazlamanın üzerinde güzelce yayın.
En üstüne nane serpin ve afiyetle yeyin.