2017/05/18

Yufkalı Patlıcan Kese Börek Yapımı Memet Özer Tarifi


Yufkadan yapılan Patlıcan Kese Börek yapılışı Memet Özer Tarifi
Yufkalı Patlıcan Kese Börek Malzemeleri
6 tane yufka

Yufkalı Patlıcan Kese Böreğinin Ara Katları Malzemeleri
1 tane yumurta akı
2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
tuz

Yufkalı Patlıcan Kese Böreğini Bağlamak için Malzeme
Yeşil soğan

Yufkalı Patlıcan Kese Böreğinin Üzeri İçin Malzeme
1 yumurta sarısı
çörek otu ve susam

Yufkalı Patlıcan Kese Böreğinin İç Harcının Malzemeleri
3 tane patlıcan
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
3 tane rendelenmiş kuru soğan
tuz-karabiber ve bir çimdik şeker

Yufkalı Patlıcan Kese Böreği Yapılışı Memet Özer Tarifi
İlk önce patlıcanlı kese böreğinin iç harcı hazırlanır.
Rendelenen soğanlar zeytinyağında tuz ve karabiberle birlikte öldürülür.
Daha sonra patlıcanlar robotta çekilir ve iç harcına ilave edilir sotelemeye devam edilir.
Daha sonra en son salça konur ve biraz daha kavrulur iç harç hazırlığı bitmiş olur.
Bir başka yoğurma kasesinde yoğurt ve sıvıyağ birlikte çırpılır.
Biraz tuz ilave edilir tekrar karıştırılır.
Yufkalar tezgaha konur. Yufkanın ilk katına yoğurtlu sıvıdan sürülür, sonra ikinci kat yufka konur ve pasta bağı yardımıyla yuvarlak şekillerde kesilir.
Kesilen yuvarlakların içine patlıcanlı harçtan konur ve kese gibi etrafından toplanıp yeşil soğanla bağlanır. (nikah şekerleri bağlar gibi)
Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış fırında güzelce pişirilir.