2017/05/19

Tuzsuz Sumaklı Turşu Yapımı Tarifi


Tuzsuz Sumaklı limonlu biber Turşu Yapımı Tarifi
Tuzsuz Turşu Malzemeleri
2-3 kırmızı biber (kapya biber)
3-4 yeşil biber
1 baş kuru soğan
1 avuç bardağı nohut
1 tatlı kaşığı Sumak
Yarım bardak zeytinyağı
1 çay bardağı sirke
1 tane limon

Tuzsuz Turşunun Yapılışı
Biberler haşlanır bir poşete konur ve biraz bekletilir. (kolay soyulması için)
Daha sonra haşlanan biberlerin kabukları soyulur ve kavanoza konur.
Soğanlar dilim dilim kesilir kavanozdaki biberlerin arasına konur. Nohutlar konur.
Sarımsaklar bıçakla kesilip kavanoza atılır.
Kavanoza sumak, zeytinyağı, sirke, nohut ilave edilir.
Üzerine limon sıkılır. ve kavanozun kapağı kapatılır.
Gölge yerde 2 gün bekletilir. 2 gün sonra turşu hazır.