Çilek Soslu Revani Tatlısı Yapımı Memet Özer Tarifi
Çilek Soslu Revani Tatlısı Malzemeleri
100 gr. irmik
170 gr. un
8 tane yumurta
120 gr. pudra şekeri
bir fiske tuz
Çilek Soslu Revani Tatlısı Şerbet Malzemesi
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çilek Sosu Malzemesi
250 gr. çilek
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Çilek Soslu Revani Tatlısı Yapımı Yapılışı
Çilekleri doğrayıp su ve şeker ile birlikte ocakta biraz pişirilir.
İçine nişasta konup blenderla karıştırılır.
Revani için yumurtanın beyazlarını bir fiske tuz ile birlikte köpürtene kadar çırpılır.
Bir başka yerde yumurtaların sarılarını şekerle beraber iyice çırpılır ve köpük köpük olan yumurta beyazlarıyla söndürmeden birleştirlir.
İçine un ve irmik ilave edilir güzelce karıştırılıp kek kalıbına dökülür ve 180 derece fırında güzel bir renk alana kadar pişirilir.
Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine sıcak şerbet dökülür.
Şerbeti çeken revani çilek sosu ile süslenip servis yapılır.