Memet Özer Portakallı ZeytinYağlı İç Baklalı Enginar Yapımı
Portakallı ZeytinYağlı İç Baklalı Enginar İçin Malzemeler
4 tane enginar
1 tane soğan
2 tane havuç
1 su bardağı bakla
1 tane portakal
1 yemek kaşığı un
1 tane limon
1 tane patates
dere otu
Deniz tuzu
1 tutam şeker
karabiber - tuz
Portakallı ZeytinYağlı İç Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?
İç baklalar öncelikle kaynar suda haşlanır ve buzlu suda bekletilerek hazır edilir.
Bir tencereye yağı koyun yağ ısınınca doğranmış soğanı koyup öldürün.
Daha sonra havucu ilave edin ve onlarıda birazcık öldürün.
Üzerine enginarları dizin.
Bir kaseye limon suyu, portakal suyu, normal su, tuz, karabiber, un konup sos hazırlanır.
Hazırlanan sos tencerede bulunan enginarların üzerine gezdirilerek dökülür.
Üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Enginarlar yumuşayınca küp küp doğranmış patatesler ilave edilir.
Birazda patateslerle piştikten sonra en son iç baklalar ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpilip servis yapılır.