2017/03/31

Nurselin Evi Tavuk Kapama Yapımı Tarifi


Nurselin Evi Tavuk Kapama nasıl yapılır
Nursel Ergin Tavuk Kapama Malzemeleri
10 adet kanat
6 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
Tuz-karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Nursel Ergin Tavukları Haşlamak için Malzeme
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
Defne yaprağı

Nurselin Evi Tavuk Kapama Yapılışı
Tavuk kanatlarını havuç, kuru soğan ve defne yaprağı eklediğiniz suda haşlayın.
Pirinci tuzlu kaynar suda ıslatın.
Tereyağ erittiğiniz tencereye soğanları ekleyip kavurun. Süzdüğünüz pirinçleri , tuz, karabiber ekleyip iyice kavurun. Fırın tepsisine pilavı yayın. Üzerine aralıklarla tavuk kanatlarını yerleştirin. Tavuk suyunu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.