2017/03/24

Memet Özer Fransız Tart Hamur Yapımı Tarifi


Memet Özer Fransız Tart Hamuru nasıl yapılır
Fransız Tart Hamur Malzemeleri
4 tane yumurta sarısı
140 gr. toz şeker
225 gr. un
3 yemek kaşığı tereyağ
5 gr. kabartma tozu
bir fiske tuz

Fransız Tart yapılışı:
yumurtanın sarısı ve toz şeker iyice çırpılır, tereyağ ve diğer malzemeler eklenip çırpılır. hamur dinlendirmeye bırakılır. daha sonra kalıbın içine bastırarak yerleştirilir. daha önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.

Fransız Tart krema malzemesi
250 ml süt, 1 adet çubuk vanilya, 3 tane yumurta sarısı, 1 buçuk çay bardağı şeker, 2 buçuk yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı tereyağı.

Fransız Tart süsleme malzemesi
çilek, mandalina, kivi, portakal, nar, sulandırılmış reçel.

Fransız Tart kremasının yapılışı:
vanilyanın özü çıkartılıp süt ile tam kaynama noktasına gelene kadar pişirilir. bir başka yerde yumurta sarısını şekerle birlikte çırpılır. daha sonra un, nişasta, limon  kabuğu rendesi ilave edilip iyice karıştırılır. Daha sonra sıcak sütü yavaş yavaş yapılan bu karşımın içine kepçe kepçe dökülür. ve bütün karışım tencereye alınıp ocağın üstünde koyulaşana kadar pişirilir ve buzdolabında soğumaya alınır.  Krema soğuduktan sonra tart hamurunun üzerine sıkılır mevsimine göre meyvelerle süslenir.