2017/03/20

Meltem Açıkel Evde Katkısız Ekmek Tarifi


Meltem Açıkel Evde Katkısız Ekmek yapımı
Meltem Açıkel Evde Katkısız Ekmek Malzemeleri
yarım çay bardağı nohut
süt
tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Meltem Açıkel Evde Katkısız Ekmek Yapımı
Akşamdan bir tencerenin içinde yarım çay bardağı nohutu üzerini geçecek kadar süt koyup oda sıcaklığında sabaha kadar ıslatın. (mayası olacak)
ertesi gün ekmek hamuru yapacağınız zaman nohutun sütünü büyük bir kaseye alın.
yoğurma kabına nohuttan yaptığınız mayayı yani sütü koyun.
içine şekeri koyun.
daha sonra diğer malzemeleri koyup güzelce yoğurun.
Mayası gelen hamurları ekmek için şekil vererek fırın tepsisine dizin.
Üzerini örtüp mayasının gelmesini bekleyin. Genelde 1 saat mayalanması yeterli olmaktadır.
mayası geldikten sonra isterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
İsterseniz çörek otu veya susam serpebilirsiniz.
önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Maya için kullandığınız nohutları atmayın. Nohutlarıda hazır ıslanmışken güzelce pişirip nohut yemeği yapın.