2017/03/25

Elif Güveloğlu Şifalı Balkabağı Çorbası Yapımı Tarifi


zahide yetişle Şifalı Balkabağı Çorbası nasıl yapılır
Şifalı Bal Kabağı Çorbası Malzemeleri
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 su bardağı kuzu et suyu
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı saf tereyağı
2 dilim balkabağı
1 su bardağı doğal süt
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
kaya tuzu veya deniz tuzu

Şifalı Balkabağı Çorbası Yapılışı
Balkabakları hafiften haşlanır.
Bir tencereye tam buğday unu ile 1 yemek kaşığı tereyağını aynı anda koyun.
Tereyağı ile un birbirine karışıp 1-2 fokurdayınca içine et suyunu koyun karıştırmaya devam edin.
İçine sıcak su ilave edilip topaklanmaması için iyice karıştırılır.
İçine önceden hafifçe haşlanmış bal kabakları konup 1-2 taşım kaynatılır.
Kabaklar yumuşayınca belandırda çekilir ve ocak kapatılır.
Ocağı kapattıktan sonra tam yağlı süt eklenir. (Sütü koyduktan sonra çorbayı kaynatma işlemi yapılmayacak.)
Sütten sonra bebeklere yedirilmeyecekse bolca karabiber ekilir. Bebeklere yedirilecekse karabiber koymayınız.
Karabiberden sonra tuz ilave edilir.
Not: Tuz, karabiber ve süt mutlaka ocağı kapattıktan sonra eklenir.