2017/03/31

Ardanın Mutfağı Kemalpaşa Tatlısı Hamurunun Yapımı Tarifi


Ardanın Mutfağı Kemalpaşa Tatlısı Hamuru nasıl yapılır
Kemalpaşa Tatlısı Hamurunun Malzemeleri
300 gr. çok ince rendelenmiş tuzsuz beyaz peynir
3 tane yumurta
2 yemek kaşığı pekmez
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından 2 parmak eksik un
2 su bardağından 2 parmak eksik irmik

Kemalpaşa Tatlısı Hamurunun Yapılışı
Yoğurma kabına peynirler konup üzerine yumurta kırılır, pekmez konur birbirine iyice geçene kadar karıştırılır.
bir kabın içinde un, irmik ve kabartma tozu konup kuru malzemelerin karıştırılarak harmanlanır. ve harmanlanan kuru malzemeler elenerek peynirli yumurtalı harcın içine konur.
Bütün malzemeleri eklenen karışım güzelce hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
Ele yapışmaması için elinizi yağlayarak Cevizden biraz daha küçük parçalar alarak Kemalpaşa şekli verilir. Fırın tepsisine dizin.
180 derecede 20- 25 dakika arasında pişirilir. pişen hamurlar sıcakken bir kürdanla delinip geniş tenceredeki sıcak şerbetin içine atılır.Kemalpaşa hamurları sıcakken sıcak şerbete atılıp iyice gezdirilip sonra servis tabağına alınır ve üzerine şerbetinden az miktar gezdirilir.